Visum

visumVoor het bezoeken van Turkije heb je een visum nodig. Je kunt dus niet zo maar naar Turkije gaan en dient als eerst een visum aan te vragen voordat je de reist kunt maken. Het is eenvoudig om deze online aan te vragen, zodat je niet de deur uit hoeft om deze te aan te vragen. Een visum via de ambassade aanvragen is niet mogelijk. Vanuit de Turkse overheid wordt wel de mogelijkheid geboden om het visum online aan te vragen voor 20 dollar per persoon. Dit kan via de website ww.evisa.gov.tv.

Online aanvragen
Op diverse Nederlandstalige websites is het ook mogelijk om een visum Turkije aan te vragen. Voor het aanvragen van zo’n visum dien je een visumaanvraagformulier in te vullen. Je krijgt dan meestal binnen 24 uur een visum opgestuurd (per mail). Overigens krijg je deze ook in het weekend, dus j e bent niet afhankelijk van werkdagen. Kijk wel naar de website in kwestie waar je het visum aanvraagt, want op sommige websites krijg je zo’n visum niet binnen 24 uur toegestuurd. Betalen kan heel eenvoudig met iDEAL of Mister Cash. Een Visum Turkije kun je hier bijvoorbeeld kopen.

De bovengenoemde manier is eigenlijk de makkelijkste manier om in het bezit te komen van een noodzakelijk visum. Voor zo’n visum betaal je circa 24,95 euro. Dit bedrag is afhankelijk van de website waar je deze aanvraagt. Als je echter geld wilt besparen kun je deze dus het beste via de Turkse overheid aanvragen, zodat je iets minder dan 20 euro betaalt. Hier heb je overigens een creditkaart voor nodig. Voor vragen kun je bij Nederlandstalige websites doorgaans wel terecht. Vragen stellen kan op sommige websites per telefoon of chat.

De visa die worden aangeboden gelden doorgaans voor 90 dagen. Je kunt voor vakanties of een zakenreus naar Turkije reizen. Het visum is 180 dagen gelden. Dus je hoeft niet direct naar Turkije te reizen. Wil je langer dan 90 dagen in Turkije verblijven, dan zul je een visum aan moeten vragen op de ambassade.

Visum Turkije nodig? Via https://e-visums.nl/turkije, Turkijevisumaanvragen.nl of TurkijeVisum.nl kunt u dit visum binnen 5 minuten aanvragen.

Meer informatie nodig?
Wil je voordat je op vakantie gaat naar Alanya eerst nog meer weten over hoe het werkt om een visum aan te vragen, wat bijvoorbeeld de gemiddelde kosten zijn of hoe het keuren in Turkije van je visum te werk gaat? Kijk dan eens op: MijnvisumTurkije.nl